Tuintip: November

In november worden de avonden langer en gaat de herfst langzamerhand plaats maken voor de winter. We gaan nu de tuin ook voorbereiden op de winter en al een beetje voor het voorjaar. Zo kunt u winterviooltjes, -jasmijnen en herfstasters planten. Vaste planten kunnen worden afgedekt met compost of bladeren en vorstgevoelige planten kunnen naar binnen.

Wilt u vogels in de tuin? Hang dan nestkastjes op. Zo hebben de vogels een mooie overwinteringsplaats en in het voorjaar een broedplaats.

Klusjes

Denkt u nog even aan de buitenkraan? Deze kunt u beter alvast afsluiten om bevriezing te voorkomen. Op een droge dag kunt u alvast tuinhuisjes en schuttingen herstellen en berg buitengereedschap droog op. Voor een vrolijke noot hangt u een leuke tuinposter op!

Meubels in de tuin

Repareer alvast stuk tuinmeubilair, zodat u in het voorjaar weer gelijk van de zon kunt genieten. Teakhouten meubels kunnen buiten blijven staan. Na de vorst kunt u ze beter schoonmaken met een borstel en een sopje. Doe dit liever niet met de hogedrukspuit. U kunt dan poriën van het hout beschadigen.