Tuintip: April

De tuin begint steeds meer in bloei te komen en daar is het goed om nu de beplanting in de tuin te bemesten, planten nemen de voedingstoffen nu optimaal op.

Wilt u van de zomer ook ene mooie fleurige tuin dan is het nu een goed moment om een jarige bloemen te zaaien.

Heeft u vaste planten van maximaal 5 jaar, dan kunt u deze vermeerderen door ze te scheuren. U graaft ze uit en steekt of snijdt ze dan in 2 of 4 stukken. Daarna plant u ze terug, zorg er wel voor dat de aarde goed bemest is.

Snoeien

Knip bij rozen de uitgebloeide rozen eruit, zo zullen ze de rozen langer bloeien
Ook komt nu het maandelijks onderhoud weer om de hoek kijken bij de planten en struiken. Vroegbloeiende planten kunnen na de bloei ook gesnoeid worden.

Gazon

De tijd van het maaien van het gazon begint weer. Na de winter kan het gras er hobbelig uit zien, dit komt omdat niet alle grassoorten even hard groeien. Verder kan het gazon verschillende kleuren groen zien. Vanaf nu is het goed om in elk geval iedere maand het gras te maaien en te bemesten. Het bemesten dienst minimaal drie keer in de periode van maart tot en met september gedaan te worden. Wanneer het gras snel groeit doet u er verstandig aan om het gras vaker te maaien.